Miami

Spojené státy americké:

pic1_fullSeal_of_Miami,_Florida.svg

Tudy tančila píseň:

1.8.2015 American Airlines Arena, Miami, FL

Miami – je největší město v jihovýchodní části Floridy a druhé největší v celém státě. Jeho metropolitní oblast se rozkládá mezi bažinami národního parku Everglades na západě a Atlantským oceánem na východě. Přítomnost teplého Golfského proudu pouhých 24 km od pobřeží zajišťuje Miami celoroční mírné klima.

Rozloha města je 143,15 km čtverečních, z toho přes 50 km čtverečních zabírá vodní plocha. Žije zde 5,2 milionu obyvatel, z nichž většinu tvoří Hispánci a Afroameričané.

Nejrozšířenějším jazykem je španělština. Další jazyky: angličtina, kreolizovaná francouzština ad.

Některá ze zajímavých míst: American Airlines Arena – byla otevřena v prosinci 1999, a nachází se v centru Miami. Lze nakonfigurovat do pěti různých uspořádání a může pojmout mezi 5000 až 20.000 diváky. Je domovem pro NBA Miami Heat. Arena je místem pořádání koncertů a dalších kulturních akcí.

Muzeum námořní, umělecké, historické či Vizcaya Muzeum- překrásně udržované panské sídlo se 34 místnostmi, obklopené zahradou v evropském stylu s fontánami a sochami.

V Miami se nachází také jedinečná zoologická zahrada.

Miami je město věčné zeleně, protože je plné parků, kde lze krásně relaxovat. Nesmím také opomenout zmínit Miami Beach – městskou pobřežní čtvrť, kde se nachází spousta hotelů, restaurací, barů a také překrásná několikakilometrová pláž.

index

Něco z historie: prvním dochovaným jménem Miami je Chequescha. Při prvním příchodu Evropanů zde žil kmen Tequestů. Tento kmen vymizel díky válkám a také nemocím zavlečených Španěly.

Kolonizace Španělů trvala 250 let, později prodali celou Floridu Spojeným státům.

Oblast kolem Miami a celé Miami poznamenaly Seminolské války – jednalo se o vyobcování indiánského kmene Seminolů armádou Spojených států na území dnešní Oklahomy.

Chayanne a Miami – především je Miami místem, kde sídlí jeho firma Chaf Enterprises a kde žije se svou rodinou.

Natáčel zde některé scény mexické telenovely Volver a Empezar, v níž hrál sám sebe. Dále zde byly natáčeny některé scény z miniserie Gabriel Amor Inmortal – Chayanne hrál hlavní mužskou roli Gabriela Marqueze a nazpíval ústřední píseň této miniserie. V neposlední řadě se v Miami koná celá řada akcí hudebního průmyslu, při nichž se udělují různé prestižní ceny, jejichž držitelem je i Chayanne.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*