Atlantic City

Spojené státy americké

pic1_fullmap_of_atlantic-city

Tudy tančila píseň:

8.8.2015 Boardwalk Hall, Atlantic City, NJ

Atlantic City je městečko na pobřeží Atlantiku, ležící asi dvě hodiny od New Jersey, respektive New Yorku. Atlantic City je známé především jako Las Vegas východu USA a místo, kde s oblibou trávila volný čas newyorská smetánka, pro kterou ostatně bylo toto město vybudováno.

Hlavní dominantu města tvoří kasina a herny, které jsou rozesety podél celého pobřeží. Bohužel pro Atlantic City, se s rozvojem leteckého průmyslu většina klientely přesunula spíše na pláže Floridy, což postupně vedlo a stále vede k tomu, že jednotlivé hotely a kasina chátrají a ztrácí svůj dřívější punc a šmrnc. Přesto pověst Atlantic City zůstala stejná – město zábavy a hazardu a doposud sem za odreagováním a zábavou rádi jezdí lidé, jak z New Yorku, tak také Philadelphie či Washingtonu. Městečko dýchá neuvěřitelnou atmosférou staré Ameriky s kontrastem dnešní doby.

Velmi atraktivním místem Atlantic City je promenáda táhnoucí se po celém pobřeží s Atlantikem. Najdeme na ní velké množství obchůdků, hotelů, restaurací a do hluboké noci zářící neony kasin a heren.

ac

Za návštěvu stojí městečka se zajímavou původní architekturou, ležící jižně od Atlantic City.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*