Boston

Spojené státy Americké

pic1_fullimages

Tudy tančila píseň:

9.8.2015 Agganis Arena, Boston, MA

Boston je hlavním městem amerického státu Massachusetts a rozkládá se na pobřeží Massachusettského zálivu. Do jeho území patří i stovky ostrovů v Atlantickém oceánu. Díky své poloze je Boston velmi významným přístavem, který je dochován ze 17. století. Ačkoliv je historie v Bostonu cítit na každém kroku, známky moderního života zde nechybí.

Boston patří mezi nejstarší města USA s velmi významným kulturním zázemím. Boston je centrem vysokoškolského vzdělávání, zdravotnictví a kultury.

Historie města sahá až do roku 1630, kdy bylo založeno puritány z Anglie (připluli na lodi Mayflower). Do roku 1755 bylo také největším městem USA. Původní anglické obyvatelstvo doplnili Irové a Italové, později imigranti z celého světa. Dnes má Boston více než 800 tisíc obyvatel.

V Bostonu bylo otevřeno první metro v USA, a to roku 1897.

Zajímavá místa v Bostonu: FreedomTrail, Boston Common, Massachusetts State House, Park Street Church, Faneuil Hall Marketplace, Paul Revere House, Bunker Hill Monument, Custom House Tower, New EnglandAquarium, Institut ofContemporary Art, Cambridge – Harvard University, John F Kennedy Presidential Library& Museum, Boston Children´s museum,Museum of Fine Arts.

harvard

Další zajímavost z historie:

Všichni se ve škole jistě učili o Bostonském pití čaje neboli Bostonské čajové party. Jednalo se o protest amerických kolonistů proti britskému imperiu, protože chtěli uvalit daň na dovážený čaj. Konflikt skončil zničením několika beden lisovaného čaje v bostonském přístavu. Stalo se tak 16. prosince 1773 a byl to počátek americké revoluce.

Chayanne a Boston:

V Bostonu se odehrává děj seriálu z právnického prostředí Ally McBeal. Chayanne se objevil ve dvou epizodách IV. řady tohoto seriálu Pan Bo a Klobouk dolů před Larrym, jako tanečník a choreograf Sam Adams.

11350626_841925882561744_8027425528936790771_n

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*