Těžce zkoušený Karibik

V karibské oblasti řádi hurikán Irma. Podle Národního centra hurikánů (NHC), patří Irma mezi pět nejmocnějších hurikánů posledních 80 let.

Chayanne byl šokován intenzitou hurikánu Irma, ta zasáhla karibské ostrovy tvrdě a během několika hodin zvýšila svou intenzitu do kategorie 5. Chayanne zaslal velmi emocionální poselství pro ty, kteří byli postiženi hurikánem Irma, povzbuzoval je a nabádal je, aby se chránili.

„Cuídense mucho no dejen de seguir las indicaciones de la cruz roja. No duden en ayudar a sus vecinos si lo necesitan. Es momento de unión. Que Dios los bendiga!“

„Buďte velmi opatrní, postupujte podle pokynů červeného kříže, neváhejte pomoci vašim sousedům, pokud to potřebují, je to okamžik spojení, Bůh Vám žehnej!“ 

Chayanne také dodal, že každý by měl zůstat v bezpečí a neztratit zdravý rozum ani být bezprecedentní tváří v tvář hurikánu. „Neberte věci za samozřejmé, je to velmi silné, Bůh ochotný, nic se nestane, ale musíme se soustředit, posílám vám velké objetí!

Hurikán Irma zdevastoval celou karibskou oblast, nechal za sebou zničené domy, vyvrácené stromy, zaplavená města a mnoho obětí na životech. Tímto hurikánem bylo zasaženo a poničeno i Chayannovo milované rodné Portoriko, kde zůstalo 900 000 domácností bez elektřiny. Obnovení dodávky proudu do všech domácností potrvá až šest měsíců.

Hurikán Irma, blížící se k Portoriku.

633261-top_foto2-e950q-hurikan-irma

V Portoriku, na Floridě a Amerických Panenských ostrovech platí stav nouze a části Floridy už byly evakuovány.

Na východní pobřeží Spojených států by měl hurikán Irma dorazit v noci na pondělí místního času. Údajně by měl nejsilněji zasáhnout oblast poblíž Miami nebo přímo toto město.

V oblasti se navíc formují další dva hurikány.

Nám nezbývá nic jiného, než se jenom modlit, aby tahle hrůza brzy skončila. Bůh s Vámi, všichni Vy, tak těžce zkoušení.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*